A babakocsi vásárlás nem is olyan könnyű

Sosem voltam oda a vidéki életért. Nekem egy idő után nagyon unalmas, nincs semmi pörgés. Persze néha jól esik az embernek egy-két nap távol a város zajától és a tömegtől, de nem tudom elképzelni, hogy én egész nap vagy éppen hétvégén, a földeken vagy akár a saját kertemben dolgozzak, állatokat etessek és állandóan takarítgassak. Hiszen mást sem látom a nagypapámnál sem, aki vidéken él, hogy csak ezt csinálja. Persze élnek társasági életet, de minden nap üldögélni valahol vagy kocsmába menni, nem a legjobb időtöltés a számomra.

Érdekes dolgok vannak vidéken, mindig is rácsodálkoztam, mennyi jó kis pletykát tudok meg minden alkalommal, mikor meglátogatom a papát. Érdekes dolgokról mesél akkor is, mikor éppen beszámol a különböző hagyományőrző falunapokról vagy programokról. A hagyományőrzésről jut eszembe, amikor babát vártam és anyukám úgy gondolta, hogy az összes régi cuccomat majd a babának adom. Ami kedves, de lássuk be, vannak dolgok, amik időben tönkre mennek, vagy már használhatatlanok. Még nevettem is rajta, olyan kedvesen adta elő ezt az ötletét.

iker babakocsikAzt mondta, hogy az egyik barátnőjének a lánya nemrég ikreket várt, és a barátnője teljesen kétségbe volt esve, hogy most a régi dolgokat vajon melyik babának adja oda. Jót nevettem rajta, biztos aranyos volt. De a lánya már nem volt olyan kedves az anyjával, mint én az enyémmel. Rögtön kiakadt, hogy ezt hogy gondolta, majd ő megvesz mindent újonnan, stb. Amivel nincsen gond, csak a hozzáállásából tükröződött, hogy fel akar vágni azzal, hogy neki és a férjének mennyi pénze van. Bezzeg azzal sosem dicsekedtek, mennyi szép dolgot kaptak a családtól, de azzal igen, hogy iker babakocsik között válogattak napokig, mikor ez téma volt náluk. És nem tudta eldönteni, melyiket válassza. A végén már azt gondolta, hogy na, egye fene, vesz két iker babakocsit, jó az, ha kettő van belőle.

Nem is nagyon foglalkoztam egyébként ezzel a csajszival, amíg ki nem derült, hogy a legjobb barátnőm is ikreket vár. Mivel már többször láttam anya barátnőjét, ahogy a pici ikreket tolta az iker babakocsiban, tudtam, hogy elég menő és minőségi babakocsijuk van. Megkérdeztem, honnan van. Kiderült, hogy a neten találtak egy boltot, ahol sok féle babakocsival foglalkoznak, hatalmas a választék, és biztos, hogy ezek minőségiek, tehát nem a béna babakocsikat árulják, ami szétesik egy idő után. Tudtam, hogy ez így van, hiszen élőben én is láttam már egy babakocsit, ami onnan van, így teljes meggyőződéssel ajánlottam barátnőméknek ezt a boltot.

Már azonnal sikerült is kiválasztaniuk egy piros iker babakocsit. A leírást töviről hegyire végigolvasták a weboldalon, még fel is hívták őket és aztán személyesen be is mentek hozzájuk. Megnézték élőben is, kikérték a véleményeket, aztán két nap múlva úgy döntöttek, hogy akkor tényleg azt a piros babakocsit fogják megvenni. Igen, lehet mondani, hogy borsos ára van, de azért abba mindenki gondoljon bele, hogy iker babakocsiról van szó, illetve a babakocsi szót még egyszer hangsúlyoznám. Egy babakocsit nem egy-két hétig használ az ember, hanem évekig, így aztán tényleg egy jó befektetésképp kell rágondolni. És akkor már nem gondolja az ember olyan soknak az árat.

Én is egyébként onnan vettem a babakocsimat, bár igaz, hogy én nem iker babakocsit vettem. Én is meg vagyok nagyon elégedve velük, a párom is. Ő választotta ki végül a babakocsit, és mindenkinek tetszik a családban. Úgyhogy mondhatni, szájról szájra terjed a bolt híre nálunk.