Modern nagyi és a vízszerelés

A nagyim még a második világháború előtt született, falun. Nagyon sokat mesélt nekem ezekről az időkről, de főleg még a háború előtti élményekről, és egy nagyon szép, kedves kép rajzolódott ki előttem az akkori falusi életről. Sokat mesélt a hagyományokról, a hagyományos ünnepekről. Alapvetően ő egy tradicionális nagyi, vagyis inkább azt mondanám, hogy sok-sok hagyományt őriz, de imádja a modern világot és a modern dolgokat. Az internetért egyenesen oda van. Mindig ott keresgél recepteket, már nem a szakácskönyveket nézegeti. Sőt, karácsonyra egy sudokus játékot kapott a laptopjához, úgyhogy már azt is ott tolja.

Múltkor, amikor mentem hozzá, azzal várt, hogy eldugult a lefolyó a konyhában és nem megy le a víz. Na, én nem értek ehhez, úgyhogy úgy döntöttünk, hívunk egy szerelőt. El is kezdtem beírni, hogy vízszerelés árak, de nagyika rám szólt, hogy hagyjam a csudába, jó szakembert keressek. Hamar meg is találtam a vizgazfutesszerelo24.hu oldalát, ami egy, már több éve működő cégnek a honlapja, és képzeljétek, 30 éves tapasztalat van mögöttük. Gondoltam, ennél több tapasztalat nem is kell.

Fel is hívtam gyorsan a számot, ami kint volt az oldalon, és elmondtam, hogy mi a probléma. Mondták is, nagy meglepetésemre, hogy 1 órán belül már ott is lesznek a szakemberek. Amikor letettük a telefont, megnéztem az oldalt, mert nekem ez kicsit furcsa volt, de aztán láttam, hogy Pest megyén belül bizony ilyen gyorsan is mehet a dolog, ha sürgős megoldásra van szükség. Ugyan ki van írva, hogy 1 órán belül kijönnek, de azt hittem, hogy ez csak Budapesten belül érvényes, de mint kiderült, az egész megyére kiterjed.

Nagyi kérdezte, hogy mit lehet még tudni róluk, úgyhogy együtt elolvastuk, mit írnak magukról. Ami nagyon tetszett, a modern nagyikámnak, hogy garanciát vállalnak a munkájukra: “Ilyen régen nem volt falun, átjött a szomszéd Pista, megcsinálta, ha ment, ment, ha nem, akkor nem. Kellett hívni mást”. Szóval igen. A munka mértékétől függ, hogy mennyi a garancia ideje, ez lehet egy év, de akár még öt is, bár azért sejtettük, hogy nem lesz akkora gond, hogy ilyen hosszútávú garanciát kelljen adni.

A számlakérdés is egy nagy dolog volt, azért is akarta nagyi, hogy várjam meg a szerelőket, mert hát, egy idős asszonyt, sokan ott vernek át, ahol tudnak. De emiatt a vízszerelés árak mellett, emiatt sem aggódtunk, mert láttuk, hogy számlát adnak minden elvégzett munkáról. Sőt, ezt a számlát még a biztosítók is elfogadják.

Mire mindennek a végére értünk, már csöngettek is, meg is jött a szakember, szerszámokkal szépen felszerelkezve. Hamar rájött mi volt a probléma: egy szimpla, hétköznapi dugulás. Gyorsan kitisztította a csöveket és voilá, le is folyt a víz. Azóta is tökéletesen működik. És egyébként a vízszerelés ára is igazán baráti volt.

Miután elment a szerelő, mondta is nagyi, hogy csináljuk meg a számítógépén, hogy könnyen megtalálja a vizgazfutesszerelo24.hu oldalát, ha baj lenne, és akkor nem kell minket riasztania, egyszerűen csak felhívja a szuper szerelőket.