A kávézásnak is vannak hagyományai

A hagyományőrzésnek több arca is van, és nem feltétlenül csak a kis falvak meg a vidék hagyományai számítanak. Ugyanilyen hagyományai lehetnek a városoknak meg az egyes országoknak is. Mi a saját falunkban azért igyekszünk a szokásokat megtartani. Ilyen például az éves búcsú, amit tavasszal szoktunk tartani. De van nálunk pörkölt főző fesztivál, meg bizonyos történelmi eseményeket is meg szoktunk ünnepelni. De ezen kívül vannak apróbb dolgok is, amik hozzájárulnak a szokásokhoz.

Ilyen szokás lehet a kávé ivása is. Bár kávét nem itthon termesztik, és nekünk is importálni kell, de olyan régóta isszák a kávét már itt is, hogy a hagyományaink része lett. Sokan el sem tudják képzelni a reggelüket egy csésze kávé nélkül. De más országokban ennél régebbi hagyományai is vannak a kávé ivásának.

Sok kávéhagyomány létezik a világon. Ez a koffeines ital sokoldalú, nem is említve, hogy megnyugtató és ízletes. Ha kávékedvelő vagy és utazol, akkor mindenképpen próbálj ki egy hagyományos módon elkészített csészét. Éljél úgy, mint a helyiek, és próbáld ki a helyi italokat is.

Olaszországban egy csésze sima kávé rendelése (vagy egy Americano rendelése) főként a turisták számára van fenntartva. Hiteles csésze élvezéséhez egy eszpresszót kell rendelni (egy erős kávét egy kis bögrében). Igya meg, miközben a kávézóban áll. Megkaphatja ezt a gyors energiaforrást, és már úton is lehet. A cappuccinokat csak reggel rendelik, és később nem fogyasztják őket.

Franciaországban a legnépszerűbb kávézó, az au lait, vagyis a kávé forró tejjel, mert ez Franciaországból származik. A franciák gyakran azzal a kifinomult itallal kezdik a napjukat, amelyet széles bögrében szolgálnak fel. Általában nem rendelik ebéd vagy vacsora után, hanem csak reggel. Általános az is, ha egy sima croissant-t a kávéba merítik reggelire.

Ausztria hagyományos itala a mélange , amely olyan, mint egy cappuccino. Ez eszpresszó forró tejjel, tejszínnel és néha tejszínhabbal.

A frappé kávéital népszerű Görögországban. Egyesíti az instant kávét a gőzölt tejjel és a jéghideg vízzel. Ez egy nagyszerű ital, amely feldob egy forró, nyári napon!

Az iható kávé Etiópiából származik. A hagyományos kávéünnepségek az etióp kultúra régóta fennálló és kiemelkedő része. A folyamat két-három órát vesz igénybe. Az eljárás magában foglalja a bab pörkölését, a kávé elkészítését és kiszolgálását. A nap folyamán a kávét sóval vagy vajjal készítették cukor helyett.

Mexikóban a café de olla kávé agyag edényekben főzve, fahéjat és a cukornád legújabb formáját teszik bele ízesítőként. A kávét főzik agyagedényekben.

Hallott már valaha az ír kávéról ? Tudom, hogy sok helyen meg lehet rendelni, itthoni bárokban és éttermekben is. Nem kellene meglepődni, hogy az ír kávé Írországból származik. Kávé és hab, egyben a tökéletes vacsora utáni forró ital. Ezt az italt azért hozták létre, hogy felmelegítsék magukat vele az emberek, ha fáznak. Forró kávé, ír whisky, cukor és tejszínhab kombinációja.

Ausztráliában és Új-Zélandon a legtöbbször választott kávé a flat white. Ez hasonló a latte-hoz, de sokkal bársonyosabb állagú. Úgy készítik, hogy mikrohabot (apró buborékokat tartalmazó párolt tej) öntenek egy adag eszpresszóra. A kávé és a tej aránya nagyobb, mint a lattéban vagy a cappuccinoban.

A török ​​kávé olyan hagyományosnak tekintett, hogy az UNESCO felvette kulturális örökségének reprezentatív listájába. A török ​​kávé elkészítéséhez finoman őrölt kávét kell főzni egy hosszú fogantyúval ellátott réz edényben, amelyet cezve-nek hívnak. Forraljuk fel a kávét cukorral és vízzel, majd öntsük kis csészékbe. Tálaljuk a kávét étkezés után. Gyakran török ​​cukorkákkal kísérik.

A kubaiak szeretik a kávét. Előnyben részesített módszer náluk az erős főzés, amelyet a nap bármely szakában szolgálnak fel. A kubaiak a kávét keverik a cukorral, amíg fő, és feketén tálalják. Ezután kis bögrékbe öntik, és megisszák, miközben barátokkal és családjával társalognak.

A kávét vagy a kahwát Szaúd-Arábiában kardamommal fűszerezik. A kávéval tálalt szárított datolyák segítik a kávé keserűségének leküzdését. Kávé ünnepségen számos etikettszabályt követnek, például azt, hogy előbb az öregeknek szolgálják fel az italt.

A tojáskávé egyre népszerűbb Vietnamban. Olyan gazdag, mint egy desszert. Ez a kávé egyesíti a forró kávét sűrített tejjel, cukorral és tojássárgájával.

Marokkóban van egy speciális fűszeres kávé, amelyet café des épices néven hívnak. A kávébab és a fűszerek keverékének elegyítésével jön létre. A fűszerkeverék magában foglalja a szezámmagot, a fekete borsot, a szerecsendiót, a fahéjt és a köménymagokat. Mindez össze van főzve, így illatos és fűszeres italt készítenek belőle.

Mint láthatjuk, nagyon sok különböző kávéhagyomány létezik a világon, annak ellenére, hogy minden ilyen ital kávébabból készül. Legyen szó akár hagyományos ceremóniáról, akár a főzésről és a kiszolgálásról, a kávét világszerte oly sok nemzet élvezi, hogy az ivás már globális szokás lett. Éppen ezért a kávé egy olyan ajándék lehet, aminek mindenki örül.

Az Ajándék varázsló oldalon rengeteg különböző kávét és kávéhoz kapcsolódó ajándékot lehet találni. Ha az embernek van egy olyan barátja, akinek sose tudja mit vegyen szülinapjára, akkor a legjobb megoldás a kávé. Az oldalon vannak különleges kávék is, amiket meg lehet inni, de ezen kívül egy szép bögre is jó ajándék lehet. A kávét meg is kell inni valamiből, de ha egy kicsit nagyobb méretű poharat veszünk, akkor teát is lehet belőle inni. Egy kávéscsésze mindenkinek jól jön, szóval még születésnapra is lehet adni.

Az internetes vásárlásnak meg persze még az is az előnye, hogy így nem kell az embernek napokig járni a boltokat. Ráadásul ez a netes bolt még tanácsokat is ad a vásárláshoz, például a kávéval kapcsolatban is. Ráadásul több bolt netes választékát is kilistázza, így még azt is megspórolja az ember vele, hogy több webshopot is megnézzen.

A kávézás is ugyanolyan szép hagyomány lehet, mint mondjuk a falusi szokások, és egy szép ajándékkal, akár közös hagyomány is lehet a barátainkkal.