Az alkoholfüggőség hagyományát jobb nem őrizni

Egy kis faluban élek, ahol sajnos a rendszeres alkoholfogyasztás egy teljesen elfogadott jelenség, szinte már hagyománya van. Úgy vannak vele az emberek, hogy “de hát itt mindenki iszik”. Ez pedig egy igen káros hozzáállás. Mivel a közvetlen környezetemben is vannak alkoholproblémákkal küzdők, egy nap eldöntöttem, hogy kicsit utánajárok, pontosan milyen lehetőségek is vannak, ha az ember szeretne ebből a helyzetből kilábalni.

Ezért az internethez fordultam segítségért, és beírtam a keresőbe, hogy addiktológus budapest, hátha találok valamit. Azért ezt írtam be, mert úgy gondoltam, hogy a fővárosban van biztos a legnagyobb esélye annak, hogy találok valamilyen intézetet, ahol segítenek az alkoholistákon. Ezzel szemben találtam egy olyan rehabilitációs központot, ami a Balaton partján van egy nagyon eldugott, diszkrét helyen. Itt aztán az embernek nem kell attól félnie, hogy bárki észrevenné, vagy megtudná, hogy milyen programban is vesz részt.

addiktológus budapest

Szerintem ennek az egésznek az is nagy pozitívuma, hogy igyekeznek arra is figyelni, hogy a gyógyulni vágyók esetében ne csak az ott tartózkodásra koncentráljanak, hanem egy utánkövető rendszer segítségével fenn lehessen tartani az élethosszig tartó józanságot. Ráadásul a szakemberek, akik segítik a pácienseket nem csak hatalmas tudással rendelkeznek ezen a területen, hanem néhányan közülük maguk is gyógyult alkoholfüggők.

Ezekkel az információkkal felvértezve szívesen segítettem bárkinek a falumban, és meséltem nekik erről a lehetőségről. Szerencsére többen is igénybe vették ezt a kezelést.